Wanneer heb je een energielabel nodig?

Je hebt een energielabel nodig als je je huis wilt verkopen of verhuren. Met dit label laat jij zien hoe energiezuinig jouw huis is. Ook geef je inzicht in de energiebesparende mogelijkheden die mogelijk zijn om de woning nog energiezuiniger te maken. Het energiezuinigst is een woning met een A-label. Een woning met een G-label is het minst energiezuinig. Ook geeft het energielabel een overzicht van woningkenmerken, zoals het woningtype, beglazing, verwarming en isolatie.

Energielabel vaststellen

Onze adviseur bezoekt de woning. Hij kijkt dan naar de installaties die nodig zijn voor verwarming, koeling, ventilatie en warm water. Je ontvangt bij je energielabel ook een rapport. Hierin staat de energieprestatie van je woning. Ook staan er in het rapport de verbetermogelijkheden die je kunt toepassen om het energieverbruik van de woning te verminderen.

De adviseur komt bij jouw thuis om het energielabel te bepalen. Je kunt alleen een energielabel aanvragen bij een erkende energie-adviseur. Onze adviseurs zijn hier speciaal voor opgeleid.

Energielabel aanvragen